Zselicvölgy

Zselicvölgy

Öt program 2016-ban a Zselicvölgy térségében

2016. május 10. - Zselicvölgy

Az ide érkező turistáknak érdemes akár a következő programokra időzíteni látogatásukat. Az alábbiakban  a Programturizmus.hu portál ajánlatai között néztünk szét. 

1. Rippl-Rónai Fesztivál 2016 - Kaposvár - 2016. május 26 - 29. 

Késő tavasszal bohém, párizsi hangulatot idéző művész negyeddé alakul a kaposvári belváros. A majd másfél évtizedes múlttal rendelkező fesztivál, a város legjelentősebb őszművészeti rendezvénye. Varázsát a remek kiállítások és a belváros mediterrán hangulatot idéző, pezsgő életének együttese határozza meg. Idén többek mellett fellép a Boban Markovic Orkestar is.

szg_0496.JPG

2. Szalmakalap Fesztivál 2016 Almáskeresztúr - 2016. június 17-18.

A Szalmakalap Fesztivál célja az, hogy a kistermelőket és a munkájukat, a terméküket széles körben megismertesse a fogyasztókkal a Piknik Legelőn, ahol van idő megismerkedni, elbeszélgetni személyesen is a termelőkkel az egészséges táplálkozásról , életmódról. Természetesen idén is várunk minden régi és új termelőt, aki szeretné megismertetni termékét a közönséggel. Egész napos programok, koncertek, finom ételek, fergeteges hangulat, és nem utolsó sorban egyedi gasztronómiai és kézműves termékek széles választéka várja minden kedves vendégünket. Amint látjátok idén 2 napos a fesztivál ezért mint már tavaly is sátrazásra van lehetőség. A rendezvény látogatása ingyenes.

3. Mozsgói Kakasfesztivál 2016 - július 9 - 10. 

Várnak mindenkit, egy hangulatos, színes programokkal tűzdelt rendezvényre, ahol a család apraja nagyja talál magának kikapcsolódási lehetőséget. Az esemény elmaradhatatlan programja a kakaspörköltfőző-verseny, melyen keresik 2016. év kakasfőzőjét. A délután legérdekesebb programja a kakasütés és a kakasok Kakasa címért való küzdelem.

4. Kaposfest 2016. Kaposvári Nemzetközi Kamarazenei Fesztivál - augusztus 13 - 19.

Augusztus 13-19. között immáron hetedik alkalommal rendezik meg hazánk egyik legjelentősebb klasszikus zenei fesztiválját, a Kaposvári Nemzetközi Kamarazenei Fesztivált Baráti Kristóf és Várdai István művészeti vezetésével. A klasszikus zenén kívül kiegészítő programokkal, kiállításokkal és könnyűzenei koncertekkel is várják az érdeklődőket a szervezők. A Kaposfest titka: koncerten innen és túl a levegőben mindig ünnepi pillanatok szállnak, a színpadon pólóban-bermudában-mezítláb ücsörgő közönség pedig valódi élményeket él át.

szg_6290.jpg

5. Miénk a Város Fesztivál 2016 szeptember 2 - 4. Kaposvár,

Bor- és gasztrofesztivál Kaposvár belvárosában igényes programokkal, sok zenével, családi mozi délutánokkal. A Kossuth-téri színpadon fellépnek a város legjobb amatőr és félprofi zenekarai, kicsiket és nagyokat is mulatni hív a táncház, a Szivárvány Kultúrpalota filmdélutánjai az egész család számára kínálnak tartalmas időtöltést. A város esti fényeihez, a Fő utca egyedi hangulatához jó somogyi borászok is hozzájárulnak italaikkal ezeken a napokon.

A bejegyzés trackback címe:

https://zselicvolgy.blog.hu/api/trackback/id/tr438701942

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása